Kártolás

Kézi kártolók 

A kézi kártolót párban használjuk, így készítjük elő a gyapjút fonáshoz vagy nemezeléshez, segítségével egyenletesen keverhetünk különböző színű és minőségű szálféleségeket. Könnyű, hordozható, a vele készült rolág fonásra kész preparátum. Ötféle kivitelben kapható. 

Árak:  
Normál kézi kártoló, 72 ppi                                  17.800 Ft 
Finom kézi kártoló, 108 ppi                                  18.800 Ft
Mini kártoló, 72 ppi                                            19.900 Ft 
Mini kártoló, 108 ppi                                           21.300 Ft 
Tanuló kártoló, nagyobb igénybevételhez, 72 ppi     19.200 Ft 

(ppi = points per inch = tüske 2,5 cm-enként; minél több, annál finomabb a kártszalag) 


Balról jobbra: normál, mini, tanuló kézi kártoló

Flick kártoló 

Hosszú, esztergált nyelén kényelmes fogás esik, ezüst bükk keményfából készül. A kártszalag sűrűsége 72 ppi, tartós gumi hátlappal rendelkezik. 
Az összetapadt tincsek megnyitásához és a kártolódob tisztításához egyaránt használható.

Ár: 5.800 Ft 


Flick kártoló

Kártolódob 

Szálféleségek gyors és hatékony előkészítésére. Két sebesség: a 6:1 tárcsa arány a nyers gyapjú előkészítéséhez javasolt, a 4:1 finom szálak vagy színes rovingok keveréséhez. Könnyű és szellős battot eredményez, ami alkalmas fonáshoz, nemezeléshez. A nagy dob és a kis henger távolsága állítható, így bármilyen száltípushoz alkalmazkodik. Csapágyazásának köszönhetően a dob könnyen fordul. A kártszalag fogazata speciális védőréteggel kezelt, és erős gumi hátlappal rendelkezik, a hosszú élettartam érdekében. A kártolódob erős és robusztus teste tömör ezüst bükk keményfa. Gumi lábak biztosítják a csúszásmentes használatot. Állítható simító kefe a szálló pihék megelőzésére. Lakkozva, összeszerelve érkezik. 
A készíthető batt tömege: 65g, mérete: 60x20cm. 
A kártolódob súlya: 5kg. 

Árak: 
Durva, 36ppi, durva gyapjúhoz és növényi rostok eltávolítására      166.000 Ft
Finom, 72 ppi, középfinom gyapjúhoz és szálkeveréshez                169.000 Ft
Szuperfinom, 120 ppi, finom gyapjúhoz és egzotikus szálakhoz       178.000 Ft


Kártolódob

Széles kártolódob 

30 cm széles, jókora, 100g-os batt készítésére alkalmas. Két sebesség: 4:1, 6:1. Felszedő pálca, rögzítő bilincsek, tömörítő és tisztító kefe tartozik hozzá. Állítható hengertávolság. Összeszerelve, lakkozva érkezik. 
Tömege: 8,4 kg. 
Sűrűsége: 72ppi. 

Ár: 199.000 Ft 


Széles kártolódob


Vad kártoló 

A kártolásnak csak a fantázia szabhat határt. Alkalmas gyapjúfélék szalagokkal, szövetcsíkokkal, tollakkal, papírral, és egyéb szálas díszítőelemekkel való keverésére, művészi vagy különleges battok készítésére. A tömörítő kefe a rakoncátlan szálakat belesimítja a batt felületébe. Állítható hengertávolság. Csapágyazásának köszönhetően a dob könnyen fordul. A kártszalag fogazata speciális védőréteggel kezelt, és erős gumi hátlappal rendelkezik, a hosszú élettartam érdekében. A kártolódob erős és robusztus teste tömör ezüst bükk keményfa. Gumi lábak biztosítják a csúszásmentes használatot. Lakkozva, összeszerelve érkezik. 
A készíthető batt mérete: 60x15 cm, súlya ~40g. 
A kártoló súlya: 3,5kg. 

Ár: 139.500 Ft


Vad kártoló

Színkeverő tábla

Mintha festenénk, úgy keverhetünk színeket ezen a tüskés táblán egy kis kefe segítségével. A gyapjú a pálcákkal rolnivá tekerve távolítható el a tábláról, és máris fonásra kész. Állítható támaszték, kényelmes fogantyú.
Sűrűsége: 108 ppi
Mérete: 30x30cm

Ár: 48.800 Ft


Színkeverő tábla